Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
In de hoofdrol....KraamZus       21 December 2012

Twee keer mocht ik het afgelopen jaar het prachtige werk van (een) KraamZus vastleggen.

In de eerste helft van 2012 was ik in Heeg te gast om daar de foto's voor het Borstvoedingsboek te maken. Groot was mijn bewondering voor zowel KraamZus Willemijn als voor de moeder.
Voor Willemijn vanwege haar geduld en rust bij het assisteren van moeder en kind. Voor de moeder gold mijn bewondering omdat zij de durf had enthousiast aan de fotoreportage mee te werken.

In oktober reed ik vroeg in ochtend naar Franeker. Op een prachtige plek midden in de weilanden was een derde kindje geboren, dit gezin had enthousiast medewerking toegezegd voor een fotoreportage t.b.v. het Zorgplan.

KraamZus Hendrika had tijdens de kraamweek de zorg voor dit gezin. Wat die zorg inhield werd me gedurende de dag steeds duidelijker.
Naast de 'normale' zorg voor moeder en baby waren er nog veel meer zorgtaken: ze bracht de kinderen naar school, ze deed de was, ze kookte een heerlijke warme maaltijd, ze verschoonde de bedden, verzorgde de bloemen, maakte prachtige fruittraktatie's en natuurlijk smeerde ze de beschuit met muisjes voor het bezoek.
De oudere kinderen werden heel speels in veel taken betrokken; zo werd de fruittraktatie voor de kinderen een prachtig spel en aten ze zelf ook diverse lekkernijen.
Toen ik laat in de middag naar huis reed had ik nog meer waardering voor het werk van de kraamverpleegkundige gekregen.

Samen met Wybrich Bakker, communicatieadviseur bij KraamZus deed ik de selectie van de foto's. We hebben meerdere uurtjes gezellig samen zitten werken.
Uiteindelijk is van beide fotoshoots onderstaand prachtige filmpje gemaakt.


Get the Flash Player to see this player.

KraamZus
KraamZus
kraamweek