Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
GIGantisch sparen.       21 Oktober 2012

Samen met de dr. G.A. Wumkesskoalle spaar ik oude mobieltjes, afgedankte laptops en versleten digitalte camera’s voor het weeshuis Hardthaven in Ghana. Sparen jullie GIGantisch met me mee?

Weeshuis Hardthaven (www.hardthaven.org)
In het weeshuis wonen op dit moment 18 kinderen, allemaal hebben ze op enige wijze te maken met de gevolgen van HIV/AIDS.
5 Vaste stafleden geven de kinderen eten, drinken, kleding en een dak boven hun hoofd. Maar vooral ook mogen de kinderen rekenen op geborgenheid.
Hiermee én met het onderwijs wat kinderen krijgen hopen de stafleden en vrijwilligers van het weeshuis dat de kinderen later in staat zullen zijn zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Dr. G.A. Wumkesskoalle (www.wumkesskoalle.nl)
Eén van de onderwijzeressen van de Wumkesskoalle heeft haar ADV opgespaard en gaat in januari  3 weken als vrijwilligster in het weeshuis
helpen.
Zij wil dan zoveel mogelijk mobieltjes, digitale camera’s en laptops meenemen.
Oók al zijn de stuk! Vrijwillige ‘nurts’ wisselen verschillende onderdelen uit en hergebruiken ze weer.
 
De mobieltjes worden met name gebruikt voor de omliggende dorpen waar (bijna) geen communicatiemiddelen zijn. Bij calamiteiten, óók bij levensbedreigende situaties wordt er te vóét hulp gehaald. Het laat zich gemakkelijk raden dat dit nu vaak te laat is. Eén oude en hier uit de mode geraakte Nokia kan daar dus levens redden…!
Laptops en digitale camera’s worden gebruikt om een centrum op te starten waar oudere kinderen een vak kunnen leren. Veel kinderen hebben nog nooit een laptop gezien of aangeraakt. In het centrum leren ze hoe laptops en digitale camera’s werken; wat je ermee kunt, hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze te repareren.
Dit alles eveneens in het kader om de zelfredzaamheid van de kinderen te bevorderen.
 
Printeboek en de dr. G.A. Wumkesskoalle
Omdat de directeur van de Wumkesskoalle een vriend van ons is, kreeg ik lucht van deze sympathieke inzamelingsaktie.
Spontaan heb ik toegezegd mee te willen doen!
Op de laatste dag vóór de kerstvakantie hoop ik heel veel afgedankte telefoontjes, laptops en camera’s op de ‘Wumkes’ af te kunnen leveren.

Daarom ben ik alvast begonnen met sparen…. Als we het samen doen, kunnen we er een GIGantisch mooie spaaractie van maken
 
 
 
Mocht je spullen hebben maar niet in de buurt wonen? Bel dan gerust even (06-51242971) zodat ik het bij je vandaan kan halen. Een mailtje is ook voldoende.
Kom je toevallig langs Joure? In mijn winkeltje staat een “GIGaDOOS”, waarin ik alles verzamel.
 
 
 
 
oud mobieltje
x
xx
xxx