Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
Hoe lees jij een boek?       8 Juni 2016

Eigenlijk lees ik niet vaak meer een boek. Niet omdat ik er een hekel aan heb, juist niet! Maar ik móét gewoon éérst dat boek uit hebben voor ik met iets anders kan beginnen. En laat ik nou ook nog eens nog van hele dikke boeken houden.....
Maar soms blijf je in een boek hangen. Je kunt niet verder lezen, omdat het óf zo prachtig is of het is juist super spannend.                                                


Printeboek is mijn eigen, zelf 'geschreven' dikke, fijne boek.  Heel erg mooi en soms ook reuze spannend.
Vorig jaar heb ik Printeboek daarom maar even aan de kant gelegd. Even iets anders doen voor ik er weer mee verder ging.
En wanneer je dan even afstand neemt, komt er ineens tijd voor nieuwe bezigheden . Of in mijn geval: óúde bezigheden.
Schoorvoetend heb ik mijn (kleur)potloden, het tekenpapier, de tubetjes verf en de kwasten weer tevoorschijn gehaald en ik durf hier eerlijk te bekennen dat ik al die spulletjes enorm gemist had.
Ik had ze zelfs zo erg gemist dat ik besloot om Printeboek niet langer met alleen maar foto's te blijven vullen.Hangt de camera dan nu voorgoed aan de wilgen?


De camera heeft wel veel meer rust gekregen en ik kon een leuke foto maken van één van mijn oudjes hangend in de wilgen, maar natuurlijk blijf ik nog wel met mijn camera spelen. Alleen op een andere manier.
Opdrachten neem ik niet meer aan, nu zijn onze kleinkinderen mijn enige modelletjes en is zo nu en dan onze hond het haasje smiley


En wanneer dan de camera veilig opgeborgen in de tas ligt, kan ik uren zoet zijn met tekenen of schilderen. Stel je de geur van een doos potloden eens voor, hoe heerlijk is dat. Ik geniet ervan! Net zo geniet ik ervan wanneer er op een groot leeg stuk papier langzaam maar zeker een tekening ontstaat. Zelfs alleen al bij het openen van m'n schilderskistje maakt m'n hart een sprongetje.Het is zo ontzettend fijn om plaatjes te mogen maken, niet alleen met "digitale verf" maar juist ook gewoon met ouderwetse kleurpotloden of olieverf.

                       Een poosje terug kwam ik deze quote tegen:
"Op een dag is het omslaan van de bladzijde je beste keuze. Er is meer in het boek dan de pagina waar je bleef hangen"
Deze quote sloeg de spijker op z'n kop!
Printeboek heeft de volgende bladzijde omgeslagen, omdat een prentenboek meer is dan alleen foto's.
en daar heb ik dan maar wel meteen een foto bij gemaakt, dat dan weer wel smiley

dag-dag,
Ina

fotografie
portrettekening
fotografie
tekening
japanse spits