Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
Koningin Máxima was in Joure!       26 November 2014

Wat een eer om daar bij te mogen zijn!Het was eind oktober toen ik op een avond lekker héél vroeg onder de wol was gekropen. Koud, moe en hoofdpijn hadden me daartoe laten besluiten.
Op het nachtkastje de telefoon, die daar altijd ligt te niksen of dienst doet als wekker.
Deze keer was ik vergeten de telefoon op ’stil’ te zetten zodat ik na een half uurtje heerlijk slapen werd gewekt door de beltoon.


Slaperig nam ik op en omdat ik niet goed kon zien wie me belde was het me echt een raadsel hoe iemand mij ‘zomaar midden in de nacht’ kon bellen.

De beller begreep eveneens niets van mijn gestuntel en hield het kort door te zeggen dat ze alleen maar een vraagje aan me had. Omdat ik inmiddels wist wie ik aan de lijn had zei ik dapper: “oh, das  goed jôh; vertel”

“Zou jij als huisfotograaf op 21 november de opening van de Brede School door Koningin Maxima willen fotograferen?”…………………

Kedèng!!!
Een emmer ijskoud water had me niet harder wakker kunnen maken dan die vraag en van verder slapen is de rest van die nacht weinig meer terecht gekomen.

 

2 Dagen heb ik over de vraag nagedacht. Uiteindelijk besefte ik dat ik kon kiezen uit 2 mogelijkheden: ik kon “nee” zeggen en zou onmiddellijk spijt van die beslissing hebben, of ik zei “ja” en zou onmiddellijk buikpijn krijgen.

Ik koos voor de buikpijn; 3 weken buikpijn was wel te overzien smiley


 

 

 

En die buikpijn kwam, tót die maandag waarop we allemaal geïnformeerd werden door een mevrouw van het protocol. Hoe zij haar best deed om ons allemaal op ons gemak te stellen is in één woord geweldig!

Gedurende de avond kreeg ík er in ieder geval steeds meer zin in.

Toen we donderdagmiddag ook nog  heel prettig geïnformeerd werden door de Adjudant van ZMdK kon het voor mij niet snel genoeg vrijdag worden.

 

Fris en fruitig stond ik de volgende ochtend om 8 uur in de Brede School. En na alles nog één keer geoefend te hebben reed om exact 10.29 uur de koninklijke auto het plein op.

Koningin Maxima was gearriveerd!

 

 

Binnen zongen de kinderen het feestlied zoals ze het nog nooit daarvoor hadden gezongen. Het was prachtig!

6 kinderen en Koningin Máxima drukten daarna gezamenlijk op een grote rode knop waarna een wensboom zichtbaar werd en de Brede School Joure Zuid officiëel geopend was.


 

 

 

Tijdens de ontspannen rondgang door de Brede School werd Koningin Máxima geïnformeerd over de diverse afdelingen binnen het gebouw.
 


 

 

Tot slot volgden de tafelgesprekken. Hét moment waar veel mensen naar hadden uit gekeken. Want wanneer praat je nu écht met de Koningin? 

 

 

 

Bij het afscheid schudde Koningin Máxima buiten heel spontaan verschillende mensen de hand, waarna ze nog één keer heel vriendelijk naar alle aanwezigen op het plein zwaaide.


 

 

 

 

Het was een ochtend die ik nooit zal vergeten.

Maandagavond was er tegen ons gezegd: “het moet vooral een feestje voor jullie zijn”
Voor mij is het dat zéker geweest; een práchtig feest!

 

 

 


Koningin Máxima
Máxima
koningin
Vorstin
Koningin Máxima