Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
De mooiste dag van...       15 November 2014

...Harry & NathalieAl in februari zaten we samen om tafel en hoewel het toen nog héél lang ging duren, was het toch al zo leuk om samen te praten over die eerste donderdag in oktober. Op dat moment moesten nog heel veel zaken georganiseerd worden, maar toen ik 2 weken voor hun trouwdag bij Harry en Nathalie op bezoek was bleek alles tot in de puntjes geregeld te zijn.

Het was nog schemerig toen ik bij het ouderlijk huis van de bruid arriveerde. Binnen in huis was het echter al één en al bedrijvigheid. Een kapster en een schoonheidsspecialiste zorgen voor perfecte haren en dito make-up.

 Langzaam maar zeker veranderde Nathalie in een echte mooie bruid!
 

De moeder van de bruid was ondertussen druk in de weer met het maken van het bruidsboeket. Hóé speciaal is dat!? Voor je eigen dochter het bruidsboeket maken...!
Nou, dat is dus zó speciaal dat je dan overal 'foutjes' meent te zien. Ha, ha waar ik het allang 'af' en 'prachtig' vond, bleef moeder met eindeloos geduld met de bloemetjes en de blaadjes schuiven en draaien.
Eigenlijk kon ik me daar toch wel héél goed iets bij voorstellen wink


Maar ook op 2 oktober tikte het klokje verder en stond bruidegom Harry keurig op tijd voor de deur om zijn mooie bruid op te halen. Elke keer weer zo'n speciaal moment.
 

Al die maanden van geheimzinnigheid over de jurk en het pak komen op dat moment bij elkaar.
  

Harry en Nathalie waren met z'n tweetjes een plaatje om te zien.
Ik besloot om maar meteen een paar mooie foto's van hen te maken.
Naast het ouderlijk huis liep een idylisch laantje waar mooi zacht herfstlicht door de bomen scheen.
Dat konden we niet laten schieten natuurlijk!
 
Veel tijd hadden we niet want bij Doniahiem in Sint Nicolaasga werd het bruidspaar verwacht.
De bewoners kennen Nathalie al een aantal jaren; logisch dat ze haar nu heel graag wilden toezingen en feliciteren.

 

Bij aankomst stonden heel veel collega's Harry en Nathalie feestelijk op te wachten.
 

Na de koffie, het gebak, de speech, de cadeautjes, de felicitaties én natuurlijk het "Lang Zullen Ze Leven" vertrokken we naar Oudehaske, waar we aan het Nannewiid de reportagefoto's maakten. Voor zowel Harry en Nathalie als voor mezelf een hele vertrouwde plek.
Voor het bruidspaar was het meer dan een bekende plaats, het was ook een hele speciale plek.  Daar, óp de steiger had Harry in januari zijn Nathalie ten huwelijk gevraagd!
 Maar voor míj was er op deze dag ook iets héél speciaals....  Harry en Nathalie hadden namelijk mijn eigen, kleine, ondeugende Morris als trouwauto gekozen!
De Morris is niet zomaar een autootje; toen ik 'em 16 jaar geleden in een schuur zag staan was het liefde op het eerste gezicht.
Die liefde is altijd gebleven, en ik mag aannemen dat het wederzijds is want ondanks zijn hoge leeftijd van 55 jaar heeft de Morris mij nog nooit in de steek gelaten. 


Menig bruidspaar is al door Morris naar het stadhuis gereden.
Vandaag waren, na een aantal jaartjes rust, Harry en Nathalie weer de eersten die plaats namen in mijn engelse autootje.
 

Thuis waren inmiddels alle daggasten gearriveerd, werd iedereen getrakteerd op een heerlijke lunch en was er voldoende tijd voor het opspelden van de bloemetjes.
Een ritueel wat altijd weer voor grappige taferelen zorgt. Want aan welke kant moet het bloemetje en hoe moeten ze gedragen worden?
Zal ik het dan hier maar verklappen? De corsages worden óp het hart gedragen, dus links. De mannen dragen de bloem omhoog en de dames naar beneden.
Handig weetje; of niet dan?smiley


Uiteindelijk werd op donderdagmiddag 2 oktober 2014 om 14.00 uur in Herema State te Joure het huwelijk tussen Harry en Nathalie voltrokken!
 
Bedankt Harry en Nathalie, ik heb genoten van jullie trouwdag!
Ik denk dat jullie er nog lang niet over uitgepraat zijn
en ik hoop dat jullie héél veel jaren op 2 oktober tegen elkaar zullen zeggen "wát was het toch prachtig hè!"
Dat wens ik jullie vooral in liefde, geluk en voorspoed toe!

dag-dag,
Ina


huwelijksfotografie
trouwreportage
huwelijksfotografie
trouwauto
huwelijksdag