Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
Welkom kleine Lars       19 Oktober 2014

Een mooi geboortekaartje voor een mooi mannetjeEen aantal weken geleden kreeg ik onverwacht bezoek van een aanstaande moeder en haar zoontje.
Ze kwamen even gezellig bij me langs voor wat eerste informatie voor een mooi geboortekaartje.
Het kindje werd pas in november verwacht, dus er was tijd genoeg.
We maakten een definitieve afspraak voor maandag 13 oktober.
Papa en mama zouden dan samen langskomen, waarna ik aan de hand van hun wensen een proefkaartje kon maken.


Op maandagmiddag 13 oktober ging mijn telefoon en ik zag een onbekend nummer in mijn schermpje oplichten.
Het bleek de papa te zijn. "Hmmm, er zal toch niets aan de hand zijn?" schoot het door me heen.
Nou, er was van álles aan de hand! De baby was al geboren!

Ik was helemaal flabbergasted; kreeg het koud en warm tegelijk. Dat was immers veel te vroeg....
Gelukkig bleek het een prachtig gezond jongetje te zijn en ook met mamma ging het uitstekend. Beide waren in het ziekenhuis in prima verzorgde handen!
Duidelijk was wel dat ze die avond níét langs zouden komen, maar of ik tóch het geboortekaartje wilde maken. En of het dan mogelijk was om in het ziekenhuis foto's van de baby te maken.

Zo kwam het dat ik een dag later mama pas weer ontmoette op de kraamafdeling. Na even gezellig te hebben gekletst gingen we samen naar Lars die in een lekker warme couveuse op de kinderafdeling lag. De verpleegkundigen waren op de hoogte dat er die ochtend foto's voor het geboortekaartje gemaakt zouden worden. Maar voor het zover was, ging Lars éérst in bad, kreeg mama alle tijd om haar zoontje te knuffelen en dronk de kleine man héérlijk zijn flesje leeg.

Dit ritueel had kleine Lars zo moe gemaakt waardoor we in alle rust mooie foto's van hem konden maken. Maar het was nooit zo goed gelukt zonder de enthousiaste hulp van de verpleegkundigen. Ze deden lampen aan voor meer licht, of ze deden ze weer uit. Ze wilden er gewoon alles aan doen om de fotoshoot te laten slagen. Of zoals ze zelf zeiden: "het moet een feestje zijn!" Het was in één woord gewéldig!


Dat gaf mama ook mooi de gelegenheid om een foto van haar zoontje te maken.


Om het geboortekaartje kompleet te maken, fotografeerde ik 's avonds grote broer Melle bij het wiegje waar binnenkort de baby in zal komen te liggen. Met behulp van wat trucjes leek het net alsof hij echt naar zijn broertje stond te lachen.
Hoewel het allemaal wat anders liep dan verwacht, kon ik twee dagen later toch prachtige geboortekaartjes afleveren.

Mama en Lars blijven nog een poosje in de Tjongerschans, maar het zal vast niet lang duren voor ze samen lekker naar huis mogen.
Leona, Douwe, Melle en Lars ik wens jullie van hárte heel veel geluk!


 


newborn
newbornshoot
newbornfotografie
newborn