Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
Naar Terschelling       8 Oktober 2014

Werken met een vakantiegevoel!Op woensdag 1 oktober werd ik verwacht op Terschelling.
Ieke IJsselmuiden was jarig geweest en vierde dat samen met het hele gezin op Terschelling. Haar kinderen hadden als verrassing een fotoshoot geregeld. Al weken van te voren hadden we er binnenpretjes over gehad en bedachten we eventuele komplottheoriën. Gelukkig is het overigens niet nodig geweest om "leugentjes om bestwil" uit de kast te halen.

Het was schitterend weer toen de boot uit Harlingen vertrok, dus goot ik snel een kop koffie naar binnen om daarna heerlijk op het buitendek een plekje te zoeken. Door het mooie heiïge licht verschenen de schepen die we tegenkwamen heel voorzichtig aan de horizon.
Ondertussen zat ik me daar op dat buitendek te verkneuteren over het verrassingsmoment straks op het eiland. Hoe zou ze reageren? Zou ze toch iets in de gaten hebben?
Toen Terschelling in zicht kwam kreeg ik van dochter Tessa een What'sAppje met exacte locatie aanduiding. Zo wist ik precies waar de familie zich bevond. Nou ze zaten eerste rij hoor, ik kon al vanaf de boot een foto van Ieke maken.


Dus eigenlijk had ik wel aan boord kunnen blijven zitten. Ik had een portret van Ieke: opdracht was geslaagd. Maar dan had ik haar gezicht gemist; het gezicht wat ze opzette toen ze me even later ontdekte.
En dat had ik voor geen goud willen missen, Ieke! Oprechte verbazing en oprechte blijdschap!


Nadat de verbazing een beetje was bezonken gingen we langzaam maar zeker richting Groene Strand. In de duinen van hun favoriete eiland konden we prachtige foto's maken.
Na dit 'harde' werken zochten we een leuk tentje op waar ik getrakteerd werd op een heerlijke lunch. En zoals we daar lekker zaten te eten, te drinken en te kletsen had ik toch echt het gevoel met vakantie te zijn. Maar gezelligheid kent geen tijd en voor ik er erg in had, was het helaas al weer tijd om te vertrekken.

Eenmaal aan boord van de 'snelle' boot vielen mijn ogen heel gauw dicht. De drie kwartier varen naar Harlingen heb ik niet bewust meegemaakt, voor ik het wist schrok ik wakker van een omroeper die vertelde dat we in Harlingen aangekomen waren.

Wat was deze dag snel voorbij gegaan. Maar ja, is dat niet altijd zo wanneer je driedubbel geniet.
Bedankt familie IJsselmuiden voor de ontzettend gezellige dag!!
   

terschelling
fotoshoot
familiefoto
familieshoot
portret op locatie