Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
De mooiste dag van.... Jildou & Martijn       10 Januari 2014

Vrijdag de 13de.... wát een prachtige dag!

December is niet de meest populaire trouwmaand, laat staan dat je op vrijdag de dertiende gaat trouwen.....

De bruid verwelkomde mij die ochtend bij haar moeder thuis. Er heerste al een gezellig sfeertje. Moeder van de bruid en vriendin van de bruid hielpen Jildou bij het aantrekken van haar bijzondere trouwjurk. En snel vóórdat Martijn aan zou bellen zette moeder nog even de putjes op de i v.w.b. de make-up. Perfect op tijd, want kort daarna stond Martijn al door de deur naar binnen te gluren.Na de begroeting én een lekkere kop verse koffie vertrokken we naar de fotolocaties.
Locaties?? Jawel, we hadden samen meerdere mooie plekjes bedacht.

Omdat het gemeentehuis van Wolvega een wel héél belangrijke plek voor het ontstaan van hun relatie was, gingen we als eerste daar naar toe. Hoog op het dak, in de koude decemberwind konden we inderdaad erg mooie foto's maken. En weer groeide mijn respect voor bruiden, want ook Jildou scheen geen kou te voelen.
Om toch even lekker een beetje op te warmen, maakten we ook een paar leuke foto's binnenin het gemeentehuis.


 
Omdat het al lange tijd mijn grote wens was eens een trouwreportage op een station te maken, reden we vanuit het gemeentehuis meteen door naar het station van Wolvega. 
Het gebouwtje is nog karakterestiek oud ondanks de leuke bloemenzaak binnenin. Genoeg mogelijkheden dus.
Toen ik zag hoe mooi de spoorrails door een hele lichte mist in het niets wegliep werd ik helemaal blij. We checkten eerst even wanneer er een volgende trein voorbij zou razen, waarna we heel gedurfd ook een paar foto's óp het spoor maakten.

Als laatste gingen we nog naar de bossen van Oranjewoud. De zon scheen mooi door de kale bomen, waardoor er een prachtige sfeer ontstond.
Inmiddels had Jildou het toch wel echt koud gekregen en keerden we snel naar de warme kachel terug waar een fantastisch uitgebreide lunch op ons stond te wachten.


Lekker opgewarmt én met een volle maag gingen we 's middags terug naar het gemeentehuis van Wolvega waar familie, vrienden, collega's en oppaskindjes van Jildou de trouwzaal vulden bij het burgerlijk huwelijk.

 Na afloop van alle officiële gedeelte vertrok het bruidspaar met hun gasten naar een gezellige locatie voor lekkernijen, feest, plezier en cadeau's.Gelukkig hadden Jildou en Martijn volkomen lak aan het bijgeloof dat 'vrijdag de dertiende' niets goeds kan brengen. Want vrijdag 13 december 2013 had bewezen een dag bij uitstek te zijn voor een prachtige trouwdag!

Ik vond het fijn dat ik er een aandeel in mocht hebben, en hoewel we elkaar als dorpsgenoten vast nog wel tegen zullen komen wens ik jullie toch ook vanaf hier heel veel geluk voor de toekomst!

dag-dag,
Ina

1
2
3
4