Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

← Terug
Van idee naar resultaat       24 December 2013

Ideeën komen en gaan, maar soms is er zo'n ideetje daar moet je gewoon wat mee!

Elke keer als ik naar de kapper ga loop ik langs zo'n mooi, hoog oud pand waar een hele leuke winkel in zat. Allerlei aparte spulletjes waren er te koop.
De winkel is helaas al een poosje gesloten. Er staan nu alleen nog maar veel dozen en hier en daar een verdwaald artikel.
De laatste keer na mijn kappersbezoek toen ik gehaast naar de auto terug liep en ondertussen even heel snel door het raam naar binnen keek, zag ik 'het' staan:
een prachtig oud kinderbedje!
Hoewel ik meteen plaatjes zag die ik met het bedje zou kunnen maken, reed ik toch netjes naar Joure terug waar ik in mijn studio rustig achter de computer ging zitten om de nodige fotoseries's af te ronden.
Maar ondertussen bleven de plaatjes ook op mijn netvlies zitten en da's best lastig als je met andere foto's bezig bent smiley
Teneinde die diavoorstelling in mijn hoofd stop te zetten, heb ik de telefoon gepakt en via de kapsalon de eigenaar van de winkel achterhaalt, die ik vervolgens op Facebook kon opsporen.
Enkele uren later was het bedje van eigenaar gewisseld!
 


Mooi, ik had het bedje. Maar dat was niet genoeg natuurlijk. De omgeving zou heel belangrijk zijn voor de sfeer in de foto. Dus ik zocht bewust de achtergrond en de 'vloer' uit. Omdat studiolicht te klinisch zou zijn, besloot ik dat ik de foto's met daglicht zou maken. In de showroom komt genoeg daglicht binnen, ik had er alleen nog nooit gebruik van gemaakt. Dat zou ik nu veranderen.Vervolgens ging ik op zoek naar spulletjes die leuk in het decor zouden staan (en die natuurlijk ook bij andere fotoshoots gebruikt kunnen worden).
Op een winterfair liep ik tegen twee prachtige oude luiken aan, dat was precies wat ik zocht.
De foto zou in het kader van kerst gemaakt worden dus er moest ook iets 'kersterigs' bij. Een kerstboom of toch een kerstster?
Hmmmm, dat was lastig. Uiteindelijk koos ik voor de kerstster omdat ik een kerstboom toch wel een beetje groot vond.
Tussen mijn lakentjes en kleedjes zocht ik naar geschikt 'beddengoed'.
En ondertussen maakte ik verschillende aantekeningen in mijn schrift, waar overigens al veel meer ideeën in staan opgeschreven wink


Voor de modelletjes zocht ik bij de toneeluitleen in Joure naar geschikte kleertjes.
Voor beide kinderen hadden ze daar iets leuks, maar voor Lilja ontdekte ik tussen mijn eigen spullen een schattig jurkje.
Ooit al eens voor een ander doel kapot geknipt, waardoor ik het nu weer aan elkaar moest naaien. Ha, ha zo blijf je natuurlijk ook bezig.


Hoewel het opbouwen van de setting een groot deel van de dag in beslag nam, stond er aan het einde van de dag een heel lief decor(tje). Ik vond het zelfs zo lief, dat ik er wel even in had willen wonen.smileyDe dag erna kwamen Bjorn en Lilja vrolijk binnen huppelen: ze hadden er zin in!
We trokken hen de kleertjes aan, waarna ik in rap tempo foto's kon maken.
En zo waren de plaatjes die al een aantal weken in mijn hoofd hadden gezeten, nu opeens echte foto's geworden! Wat kan ik dáár van genieten!


Ik mocht er tot slot een kerstkaart van maken, met de hele mooie tekst:
"Christmas my child, is love in action. Every time we love, every time we give it' s CHRISTMAS"
Bij deze woorden sluit ik me graag aan en wens ik jullie allemaal héle gezellige Kerstdagen toe!

dag-dag,
Ina
1
2
3
kerstkaart