Printeboek Fotografie , fotograaf, friesland, trouwen, huwelijk

  

BIOGRAFIE


Onder de naam Printeboek Fotografie werk ik vanuit Joure als klein zelfstandig fotografiebedrijf. Printeboek is de friese naam voor een prentenboek. Ik vind prentenboeken mooi, vooral wanneer ze bijna uit elkaar vallen vanwege de vele foto's, plaatjes, teksten en andere herinneringen die er door de jaren heen zijn ingeplakt.

Als kind al was ik gefascineerd door de camera bij ons thuis, maar in die tijd dacht je eerst na voor je een foto maakte, gewoon omdat het te dúúr was.
32 jaar geleden kocht ik zelf mijn eerste eigen spiegelreflex en ik begreep er niks van .
Tót die avond tijdens een fotografiecursus toen me duidelijk werd hoe het diafragma werkte…. Er ging een wereld voor me open en ik maakte daarna zelfs mijn eigen doka waar dan regelmatig heel voorzichtig één van de kinderen op de deur klopte: "mag ik komen kijken?"

Inmiddels is de doka al járen verdwenen, zijn de kinderen -bijna allemaal- de deur uit, hebben we 3 lieve kleinkinderen en was het eerste bruidspaar wat ik fotografeerde afgelopen voorjaar al 12,5 jaar getrouwd. M.a.w. mijn eigen "Printeboek" begint al lekker vol te raken.